KORPUS
50g másla
100g mouky
1/2 kypřícího prášku
1 vejce
50g krupicového cukru
NÁPLŇ
250g Mascarpone
Smetana ke šlehání
Zakysaná Smetana
2 lžičky vanilkového aroma
100g cukru
2 vejce
NA OZDOBU
Ostružiny
Borůvky
Balení plátků želatiny
Nejdříve si připravíme těsto na korpus. Smícháme všechny ingredience a pokud je potřeba – přidáme mouku. Hotové těsto stlačíme do dortové formy a propícháme vidličkou.
Náplň si připravíme pomocí mascarpone a cukru, který společně rozšleháme. Přidáme zbylé ingredience a nakonec směs vlijeme do dortové formy, kde už je připravené těsto. Formu vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů po dobu 30-40 minut.
Po vychladnutí cheesecaku si připravíme želatinovou směs. Želatinu připravíme podle návodu. Borůvky a ostružiny rozvaříme s cukrem a přidáme želatinu. Hotovou směs přelijeme na cheesecake a necháme ztuhnout.
Začneme s klasickým piškotovým korpusem. Oddělíme si žloutek od bílku u všech vajec. Nejdříve si vyšleháme tuhý sníh z bílků a poté vyšleháme žloutky s cukrem. Dále postupně po lžících přidáváme mouku s kypřícím práškem (10 žloutků=10 lžic cukru= 10 lžic mouky). K celé směsi pomalu přidáváme sníh. Hotové těsto vlijeme do kulaté formy a pečeme na 180 stupňů po dobu 30-40 minut. […]
Ovoce rozmixujeme, přecedíme přes sítko, přidáme cukr (můžeme lehce zahřát pro rychlejší rozpuštění). Při podávání je výborné ředit sodovkou. Uchováváme v chladu. Uvedené množství je na 3 litry, u nás vydrží tak 5 dnů.